Onder de douche

Ik dacht dat het een beetje klaar was met de flaters. Het was namelijk alweer een poosje geleden dat ik door de grond wilde zakken, afging als een gieter en een kop als een biet kreeg. Maar de schade is zojuist ruimschoots ingehaald. 

Een vriendin van mij werkt sinds een poosje bij de radio. Ze gaat het vak leren en krijgt daarvoor les van verschillende bekende dj’s en presentatoren. Super interessant en ergens ben ik stik jaloers op haar. Maar ik gun haar alles. Dat weet ze en daarom appte ze me of ik zin had om een interviewtje te geven voor een proefuitzending over een bepaald onderwerp. Ik ben de beroerdste niet en had de ervaring die ze wilde horen dus ik deed gezellig mee. En natuurlijk kwam meteen daarna de vraag of ik ook in de echte uitzending wilde. Om vier uur ’s morgens. Drie keer raden wat mijn antwoord was. 

Ze probeerde nog een keer maar nee, dat ging ik dus niet doen. Vroeg ze of haar docent van dat moment mij mocht bellen om me over te halen. Dat leek me wel geinig dus ik gaf toestemming. Want ik wist toch al dat ik nee ging zeggen. Hoewel, ik heb de ruggengraat van een kwal, dus dat ik me om zou laten praten, stond eigenlijk al vast. Ik zei haar wel op te schieten want ik stond op het punt om in de douche te gaan. Had net gesport en dan is het wel lekker fris om even te douchen. 

Dus een paar minuten laten gaat mijn telefoon over en ik zie dat zij mij belt. Ik neem op en zeg: “Nou meid, ik sta al onder de stralen hoor”. Zegt aan de andere kant van de lijn Felix Meurders: “Gelukkig heb ik daar geen beeld bij.” Ik wist niet waar ik het zoeken moest, kreeg een kop als een boei, stamelde nog wat en heb daarna héél snel toegegeven om in de uitzending mijn verhaal te doen. Dus nu kan ik morgenochtend om kwart voor vier mijn nest uit voor dat interview. Gelukkig niet met Felix want daar durf ik echt nooit meer mee te praten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *