Humor

Wat ontzettend leuk om te merken dat het humor-gen doorgegeven wordt. Althans, ik vind mezelf soms héél grappig. Ik ben daar vaak de enige in maar dat geeft niet; als je niet meer met of om jezelf kunt lachen, wordt het leven maar saai. 

Ik heb net een telefoongesprek zitten volgen dat mijn oudste met ‘Microsoft’ aan het voeren was. We weten allemaal dat er oplichters achter die telefoontjes zitten en ons doel is altijd om ze zo lang mogelijk aan de praat te houden. In de tijd dat ze met ons praten, kunnen ze niemand anders oplichten.

Het gesprek ging in het Engels want Microsofters werken niet in Nederland, denk ik. Ik hoor hem zeggen dat ie achter de laptop zit en dat ie bereid is bepaalde toetsen in te drukken. Op de vraag – na een minuut of drie – wat ie ziet, zegt ie: “Niks! O, moest ik de laptop ook aanzetten? Ja, dat had je er niet bij gezegd.” Nou, dan kom ik dus niet meer bij. Zó gevat hoor je ze zelden.

De irritatie loopt op aan de andere kant van de lijn, dat kon ik wel horen. “Niet schreeuwen tegen me”, zegt ie. En op de vraag of hij de medewerkers tijd zit te verdoen antwoord hij: “Hey vriend, jij belt mij om te zeggen dat ik een probleem heb, je vraagt er zelf om.” Daar kreeg ie gelijk in, de man maakte nog excuses ook. Netjes, ja Microsoft is zo’n beroerd bedrijf nog niet. O wacht, die belden niet zelf!

De rust keert weer en hij doet zogenaamd braaf wat de medewerker zegt. Die kan gelukkig niet zien dat de laptop in zijn tas, boven op zijn kamer ligt maar er blijkt een waar acteur in hem te schuilen want de oplichter gelooft hem. Na een kleine negen minuten vraagt de man of hij op de button wil drukken die in beeld zou moeten staan. Vraagt die grappenmaker nog of het iets uitmaakt met welke vinger dat moet gebeuren.  Nee, dat was altijd goed. “Doe ik”, hoor ik en zoonlief verbreekt de verbinding. Waarna de man aan de andere kant van de Indisch oceaan waarschijnlijk in een hysterische huilbui uitbreekt omdat toch gebleken is dat hij zijn tijd zat te verdoen. Niet meer bellen dan, vriend want zo gaan wij met dit soort types om! Ik hoop dat ze morgen weer bellen en dat die lange dan opneemt. Hebben we gegarandeerd weer negen minuten lol.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *