Ja, ik wil!

Hoe leuk mijn werk ook is, er is altijd ruimte voor nieuwe uitdaging en dat vind ik in de functie Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Voor mij voelt het als een natuurlijke uitbreiding van mijn bestaande werkzaamheden. Ik zorg ervoor dat tijdens de ceremonie uitgesproken wordt, waarom twee mensen voor elkaar kiezen. Dat gaat in overleg met het bruidpaar; de informatie die mij gegeven wordt, is leidend voor de latere speech.

Om goed beslagen ten ijs te komen, volgde ik een intensieve training bij de Bestuursacademie in Utrecht.

Na een gesprek met het bruidspaar, schrijf ik een persoonlijke speech voor de trouwceremonie waarin het JA-woord is verwerkt. Ik heb een ongedwongen manier van schrijven – en dus van spreken – en ik hou van een kwinkslag, als dat gepast is. Wil je liever heel formeel, geef dat vooral aan tijdens het gesprek. Indien nodig of gewenst neem ik contact op met anderen – ouders, broers/zussen, vrienden – om tot een zo persoonlijk mogelijk verhaal te komen.

Wanneer ik jullie BABS mag zijn en we niet gebonden zijn aan de tijd die je krijgt op een gemeentehuis, kunnen we de ceremonie zo invullen als jullie willen. Met ruimte voor andere sprekers en/of (live)muziek. Een bruidspaar is meestal redelijk vrij in het kiezen van een (buiten)locatie. Informeer wel altijd even bij de gemeente of de locatie toegestaan is.

Tot nu toe ben ik (nog) niet in dienst van een gemeente maar daar wordt hard aan gewerkt. We zullen nu per bruiloft moeten vragen of ik voor één dag benoemd en beëdigd kan worden. Ik voorzie daarin niet al te veel uitdaging; gemeenten zijn vaak bereidwillig mee te denken met het bruidspaar. Wanneer ik de ceremonie mag doen, gaat dat buiten de kosten van de gemeente om.

Ja, ik wil weer (of nog steeds)
Ben je al getrouwd maar lijkt het je wat om je huwelijksgeloften te vernieuwen? Ook dan kan ik wat voor je betekenen; we doen de huwelijksceremonie dunnetjes (of zo dik als jullie het willen) over. Met speech en officieel momentje. Om de liefde te vieren en om aan elkaar en alle getuigen uit te spreken waarom jullie opnieuw voor elkaar kiezen.

Niet trouwen en toch een ceremonie? Ook dat kan. Juridisch of fiscaal kan het soms interessanter zijn om niet echt te trouwen. Wil je toch naar elkaar en je familie en vrienden uitspreken in liefde met elkaar verbonden te willen zijn, dan is een ceremonie zónder JA-woord misschien iets voor jullie. Ook hiervoor ben ik inzetbaar.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en mijn tarief.